Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo njihove poruke

Anonymousi objavili rat ISIS-u i svima koji ih podupiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi su planirali napade na nekoliko država koje podupiru ISIS, pogotovo financijski. Među njima su Turska i Saudijska Arabija.

Hakerska grupa Anonymous počela je kampanju protiv Islamske države i ISIS-a na internetu. U ekskluzivnom intervjuu za TV France 24 jedan od članova Anonymusa kazao je kako je njihov cilj zaštita bespomoćnih, u cyberspaceu i u stvarnom svijetu.

Pročitajte i ovo Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..." Slika nije dostupna PROVJERENO U MOSULU Tuneli smrti i očaj na licu 6-godišnjaka: Ekipa Nove TV u srcu krvave bitke

'Želimo upozoriti na to koliko je u stvari kritična situacija u Iraku. Također, želimo skrenuti pažnju na činjenicu da su Sjedinjene Američke Države izravno i neizravno krive za krizu koju danas imamo u Iraku. Htjeli smo pokazati da Islamska država nije isto što i islamska religija', kazao je Anonymous koji je pojavio s već poznatom maskom na licu.

Izjavio je da su među akcijama koje su planirali napadi na nekoliko država koje podupiru ISIS, pogotovo financijski. Među njima su Turska i Saudijska Arabija.

'Upozorili smo ih da ćemo, ukoliko i dalje nastave potpomagati Islamsku državu, biti prisiljeni uništiti njihovu virtualnu infrastrukturu. I da, imamo ljude koji to mogu napraviti', poručio je Anonymous.

Džihadisti IS-a pozivaju na ubijanje državljana zemalja koalicije - i Hrvati na meti!

Većina propagande ISIS-a odvija se na internetu gdje se razmeću svojim (ne)djelima i upravo je zato cyberspace njihova 'Ahilova peta'. Twitter je maknuo nekoliko islamističkih računa ili ih je blokirao, no Anonymousi su se odlučili na drugu metodu. Razotkrivaju ih na njihovom terenu.

'Želimo pokazati da su ti ljudi prevaranti i lažljivci. Oni su samo gangsteri koji su 'prisvojili' islam kao religiju, no oni s njome i njezinim vrijednostima nemaju nikakve veze. U početku operacije planirali smo hakirati račune nekih od članova ISIS-a. No, tako bismo blokirali informacije. Zato smo odlučili da ćemo im radije odgovarati, govoreći pravu istinu o njima. Nekada i oni nama odgovore, nekada ne, no ne mogu se boriti s istinom', zaključio je Anonymous.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene