Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100.000 osoba

Kako je haker s Kosova razljutio Amere: ISIS-u dao tajne podatke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati haker s Kosova, a koji živi u Maleziji, "pročešljao je podatke više od 100 tisuća Amerikanaca, podatke od oko tisuću američkih saveznih zaposlenika i osoba zaposlenih u američkoj vojsci, navodno je proslijedio ISIS-u.

Malezijske vlasti uhitile su ga temeljem potjernice koje su raspisale Sjedinjene Države u kojoj stoji da je haker Ardit Ferizi provalio u sustav jedne američke kompanije i ukrao povjerljive podatke o preko tisuću članova vojske i federalnih zaposlenika SAD-a. Ti podaci sadržavaju lozinke, e- mail i druge podatke povjerljive prirode, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Allison Fluke-Ekren osuđena na 20 godina "Carica ISIS-a" obučavala i djecu za terorističke napade: "Privlačili su je smrt i uništenje" Ilustracija Vojska odnijela tijelo Amerika izvela novi zračni napad u Siriji, ubijen dužnosnik Islamske države: "Ljudi su mislili da je bio pastir"

Rusi u Siriji upotrijebili novo oružje, strahuje se od brojnih civilnih žrtava

"Ovo uhićenje demonstrira našu odlučnost da se suočimo i poremetimo planove ISIS-a kojima oni ugrožavaju Amerikance, u kojoj god formi se oni pojavili", rekao je John Carlin, pomoćnik državnog odvjetnika. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene