Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolest i smrt

Haiti poharala epidemija kolere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na potresom poharanom Haitiju je potvrđena epodemija kolere od koje je do sada oboljelo više od 2.000 ljudi, a gotovo 200 ih je umrlo.

Stručnjaci očekuju povećanje broja oboljelih i smrtno stradalih prije nego se bolest iskorjeni. Epidemija kolere najgora je zdravstvena nedaća koja je Haiti pogodila nakon razarajučeg potresa od čijih je posljedica u siječnju ove godine stradalo do 300 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu

>> Haiti: Gotovo 140 osoba umrlo od misteriozne bolesti

Iako je najviše oboljelih u regiji Artiboniote, sjeverno od glavnog grada Port-au-Prince, humanitarne agencije ulažu velike napore kako bi spriječile širenje zaraze kampovima gdje su još uvijek smještene žrtve potresa. Procjenjuje se da u tom gradu živi oko 1,3 milijuna ljudi bez doma.

Očekuje se još oboljelih i umrlih od bolesti

Kolera je, inače, zarazna bolest koju izaziva fekalijsko zagađenje hrane ili vode, a ovo je prva epidemija te bolesti na Haitiju u posljednjih stotinu godina. Panamerička zdravstvena organizacija, podružnica Svjetske zdravstvene organizacije, izvijestila je da je na ugroženo područje poslala liječničke timove, lijekove i zalihe čiste vode.

Dužnosnik ove ogranizacije Jon Andrus kazao je na brifingu u Washington da očekuju još oboljelih i smrtno stradalih. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene