Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolest hara

Haiti: Od kolere umrlo više od 50 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 50 osoba umrlo je u posljednjih nekoliko dana na Haitiju od jednog oblika kolere, rekao je u četvrtak za France Presse izvor blizak ministarstvu javnoga zdravstva koji je želio ostati anoniman.

'Prema prvim rezultatima dobivenim nakon laboratorijskih pretraga, riječ je o jednome obliku kolere, no još ne znamo o kojem je tipu ove bolesti riječ', rekao je navedeni izvor. Ministar zdravstva je novinaru AFP-a u telefonskom razgovoru kazao kako je sazvana hitna sjednica vlade, no odbio je potvrditi informaciju o koleri. 'Vlada i zdravstveni djelatnici uskoro će se sastati i potom će se objaviti službeno priopćenje", odgovorio je.

Pročitajte i ovo Nasilje na Haitiju najviše pate djeca Gladna tinejdžerica krenula kupiti nešto za jelo, brutalno je silovana. Dječaka tjeraju da spaljuje tijela: Ovu zemlju razara kaos Haiti - 5 Eskalacija nasilja Zemljom zavladao potpuni kaos, uvedeno izvanredno stanje: Nestaje vode, ljudi gladuju

Više od 50 osoba umrlo je u zadnjih nekoliko dana u više većih haićanskih gradova, a nekoliko stotina ih je hospitalizirano nakon epidemije dijareje, koja se povezuje s lošom kvalitetom pitke vode, doznaje se iz izvora bliskog ministarstvu zdravstva.

Isti izvor tvrdi kako bi stanje u zemlji moglo biti puno gore. France presse je doznao da je u Saint-Marcu do sada umrla 31-na osoba, u Drouinu 26, u Veretteu 18, a u Mirebalisu 3 osobe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene