Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haider: Proširenje nuklearke Krško planska provokacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner austrijske pokrajine Koruška Joerg Haider nazvao je planskom provokacijom Slovenije njenu namjeru da produži životni vijek nuklearke Krško i uz sadašnju nuklearku sagradi drugi nuklearni blok.

'To je namjerna provokacija naših susjeda', rekao je Haider. 

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija Podrhtavanje tla Kod Krškog zatreslo 2.6 po Richteru, potres se osjetio do Zagreba: "Kao da mi je netko pogurao krevet"

Njegovu izjavu za austrijsku agenciju APA prenijeli su i slovenski mediji koji je povezuju s koalicijskim ugovorom koji je strankama u budućoj vladi ponudio budući slovenski premijer Borut Pahor.

Pahor naime u dijelu koalicijskog sporazuma koji se odnosi na energetiku od dosadašnje vlade također preuzima planove po kojima bi se proširio životni vijek sadašnje nuklearke, a do 2024. sagradio i dodatni nuklearni blok zbog rastuće potrošnje energije.

Haider je to ocijenio 'dvostrukom provokacijom' jer navodi da se Slovenija tijekom pristupnih pregovora s Europskom unijom obvezala Austriji da će će sadašnju nuklearku zatvoriti, te se okrenuti alternativnim energetskim izvorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene