Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će na raspolaganju

Haićanske vlasti ispitat će 'Baby Doca' Duvaliera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haićanske vlasti će ispitati bivšeg diktatora Jean-Claudea 'Baby Doca' Duvaliera kako bi utvrdile može li ga sudski goniti za krađu iz državne blagajne tijekom njegove vladavine, rekao je viši dužnosnik vlade.

'On će biti ispitan i ostat će na raspolaganju pravosudnom sustavu', rekao je agenciji Reuters dužnosnik koji nije želio biti imenovan. Dužnosnik je izjavu dao nakon što su sudac i policijska jedinica ušli u hotel gdje je 59-godišnji Duvalier odsjeo od iznenadnog povratka u nedjelju nakon 25 godina egzila u Francuskoj. On je 1986. pobjegao s Haitija pred pobunom naroda. Pred ulazom u hotel nalazi se policijsko vozilo za prijevoz uhićenika.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu Prizori iz Beograda nakon masakra Zločin u beogradskoj školi Ispitivali ga više od četiri sata: Cure detalji jezivog svjedočenja dječaka ubojice

Skupine za zaštitu ljudskih prava i kritičari traže da haićanska vlada uhiti i osudi Duvaliera za ubojstvo i mučenje tisuća protivnika tijekom, kako tvrde, 15 godina njegove vlasti u Hatiiju koja je počela 1971. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene