Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirivanje tenzija zbog BP-a

Hague: Napetosti između Washingtona i Londona su iza nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar vanjskih poslova William Hague izjavio je u nedjelju da su odnosi između njegove zemlje i Sjedinjenih Država izvrsni i da su se smirile napetosti izazvane ekološkom katastrofom u Meksičkom zaljevu.

Američki predsjednik Barack Obama je u subotu u telefonskom razgovoru poručio britanskom premijeru Davidu Cameronu da kritike upućenu naftnom divu BP-a nemaju nikakve veze sa zemljom iz koje dolazi kompanija, rekao je Hague, u vrijeme kada je dužnosnike u Londonu počela brinuti antibritanska kampanja u SAD-u potaknuta curenjem nafte u Meksičkom zaljevu. Na pitanje postavljeno u razgovoru za BBC smatra li taj incidenti završenim, William Hague je odgovorio potvrdno i dodao da su odnosi Velike Britanije i Sjedinjenih Država izvrsni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rusija zabrinuta Južna Koreja najavljuje odlučan odogovor nastavi li Sjever poticati napetosti Policija u Mitrovici, arhiva (Foto: AFP) napetosti zbog povećanja carina Rafali i sirene na Kosovu, uhićena četvorica Srba, Vučić sazvao izvanredne sastanke

'Važno je ono što BP i američke vlasti poduzimaju za ograničenje posljedica tog katastrofalnog izlijevanja nafte'. Veleposlanik Sjedinjenih Država u Velikoj Britaniji Louis Susman je rekao u istoj emisiji da kritike na odgovor BP-a na izlijevanje nafte nisu bile diplomatske i dodao je da bi predsjednik Barack Obama i njegova administracija postupili jednako da se radilo o američkoj tvrtki. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene