Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog svinjske gripe

Hadž: Ove godine pad broja hodočasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj hodočasnika koji su rezervirali putovanje na ovogodišnji Hadž, redovito godišnje okupljanje muslimana u svetom gradu Meki, pao je za 40 posto zbog straha od epidemije svinjske gripe i porasta cijena putovanja, objavili su saudijski mediji.

Mnoge zemlje objavile su upozorenja zbog širenja svinjske gripe, što je odvratilo brojne moguće hodočasnike od dolaska u Saudijsku Arabiju, piše saudijski dnevnik Arab News, te dodaje da su i tvrtke koje organiziraju putovanja povisile cijene.

Pročitajte i ovo sugovornica Marija Svi se vratili VIDEO Hrvatski državljani koji su otišli iz Tel Aviva sletjeli u Ljubljanu: "U prvi tren bilo je sjećanje na Hrvatsku i ono što se kod nas dogodilo u Domovinskom ratu" Obljetnica Gospina ukazanja - 3 Raj na zemlji Obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju, neki se došli posebno zahvaliti: "Ovo nam je Vatikan"

Hodočašće u Meku jedan je od pet stupova islama, a vrhunac ovogodišnjeg Hadža je od 25. do 29. studenoga. Očekuje se da će se u Meki ipak okupiti više od 2,5 milijuna hodočasnika. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene