Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hackeri postavili sovjetske simbole na stotine litavskih internet stranica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litavski su dužnosnici priopćili da su hackeri postavili sovjetske simbole na stotine vladinih internet stranica u koordiniranom napadu iz neutvrđene lokacije u inozemstvu.

Tijekom vikenda su hackeri napali stranice vladinog i privatnog sektora, uključujući i one litavskog povjerenstva za sigurnost i vladajuće socijaldemokratske stranke. Napadnute su i stranice zastupništva za prodaju automobila i lanca trgovina prehrambenih proizvoda.

Pročitajte i ovo Marko Stričević na NATO samitu - 1 izvještaj iz Litve Reporter Dnevnika Nove TV o sastanku NATO saveza i njihovoj vojnoj bazi: "Neki izgledaju kao križanci čečenskih postrojbi i kubanskih revolucionara" Marko Stričević samit u litvi Zelenski je očekivao da će dobiti vremenski okvir pristupanja NATO-u: "To je nazvao kukavičlukom, slabosti"

Dužnosnici su rekli da su hackeri postavili sovjetske simbole, srp i čekić i petokraku zvijezdu te uvredljive poruke s prostotama.

Dužnosnici vlade su rekli da je napad možda povezan s odlukom litavskih zastupnika od prije dva tjedna da se zabrani javno prikazivanje sovjetskih i nacističkih simbola u Litvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene