Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nije kriv za Kosovo

Haag Milana Milutinovića oslobodio optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) oslobodio je u četvrtak bivšega srbijanskog predsjednika Milana Milutinovića optužaba za zločine protiv čovječnosti te kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu 1999., a petoricu suoptuženika osudio je s 15 do 22 godina zatvora.

'Sudsko vijeće ocjenjuje da Milan Milutinović nije kriv', izjavio je sudac Iain Bonomy, objašnjavajući nepravomoćnu presudu prvostupanjskog vijeća, prenijele su agencije. Bivši srbijanski predsjednik Milan Milutinović optužen je za progon Albanaca na nacionalnoj, vjerskoj i rasnoj osnovi, za višestruka ubojstva, masovne deportacije i druga nehumana djela, uključivo prisilno premještanje civilnog stanovništva 1999.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv premijeru Plenkoviću Petrov traži ostavku: "Nemoguće je prijeći preko ignorancije i nečinjenja koje su za ministra zdravstva uobičajen način funkcioniranja" Slika nije dostupna "Umirijući ton nije dovoljan" Ines Strenja Linić pozvala premijera da smjeni ministra Kujundžića: Zatražit će stručni nadzor liječničke komore

ICTY je osudio bivšeg premijera SR Jugoslavije Nikolu Šainovića, zapovjednika Jugoslavenske armije Nebojšu Pavkovića i generala Sretena Lukića na po 22 godine zatvora proglasivši ih krivima za svih pet točaka optužnice. Dvojica drugih suoptuženika u predmetu, bivši zapovjednik jugoslavenske vojske Dragoljub Ojdanić i general Vladimir Lazarević, proglašeni su krivima za dvije točke optužnice i osuđeni su na po 15 godina zatvora.

Milutinović i ostali optuženi su da su s bivšim jugoslavenskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem organizirali prisilno iseljavanje 800.000 Albanaca s Kosova. Tužiteljstvo je protiv optuženika zatražilo kazne od 20 godina do doživotnog zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene