Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši general Srba u BiH

Haag: ICTY odgodio suđenje Zdravku Tolimiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgođeno je suđenje bivšem generalu bosanskih Srba Zdravku Tolimiru, optuženom za genocid u BiH, koje je trebalo početi 17. prosinca, objavio je u četvrtak Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Suđenje je odgođeno za najmanje dva mjeseca, odredila je sutkinja Kimberly Prost koja predsjeda sudskim vijećem u postupku protiv Tolimira (61), bivšeg visokog zapovjednika vojske Republike Srpske. Izmijenjena optužnica, koja je objavljena 4. studenoga, sadrži nove optužbe, o kojima bi se Tolimir trebao očitovati na ročištu 16. prosinca.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Karadžić osporava legitimitet suda za ratne zločine

Bivši general VRS-a, koji je bio izravno podređen haaškom bjeguncu Ratku Mladiću, odbio se 3. srpnja 2007. izjasniti se o krivnji po prvoj optužnici. Tolimir je optužen za genocid nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i Žepe 1995. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene