Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gyurcsany rekonstruirao vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Ferenc Gyurcsany rekonstruirao je svoju vladu i proširio je za nekoliko novih ministarskih mjesta nakon što je manja liberalna stranka tijekom vikenda glasovala za izlazak iz vladajuće koalicije.

Gyurcsany je izabrao Gordona Bajnaia, koji je bio zadužen za fondove EU-a i regionalni razvoj, za novog ministra gospodarstva, a Tamasa Szekelya, čelnika Nacionalnog fonda za zdravstveno osiguranje, za ministra zdravstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U sukobima prosvjednika s policijom pet ozlijeđenih Slika nije dostupna Zajednička sjednica slovenske i mađarske vlade

'Program naše vlade se ne mijenja, ali se mijenjaju naglasci, struktura i kadrovi', rekao je Gyurcsany na konferenciji za novinare.

'U iduće dvije godine naglasci će biti na rastu, razvoju i stvaranju radnih mjesta', istaknuo je.

Mađarski premijer također je otvorio dva nova ministarska mjesta: za istraživanje i razvoj te za promet, telekomunikacije i energetsku politiku, što je prije spadalo pod ministarstvo gospodarstva.

Stranka Savez slobodnih demokrata, u nedjelju je velikom većinom glasova stranačkih delegata odlučila napustiti vladajuću koaliciju zbog toga što je smijenjena ministrica iz njihovih redova. 

Gyurcsany je smijenio prošlog mjeseca ministricu zdravstva Agnes Horvath i odustao od reformi zdravstvenog sustava koje podržavaju liberali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene