Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudski postupak nije završen

Guverner Središnje banke Kosova pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Središnje banke Kosova Hashim Rexhepi u četvrtak kasno navečer pušten je iz pritvora pošto je platio 20 tisuća eura kauicije, potvrdio je njegov odvjetnik Ram Gashi.

Sudski postupak protiv njega još nije završen, ali će se Rexhepi braniti sa slobode.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Guverner Središnje banke Kosova Hashim Rexhepi uhićen je u srpnju u svom uredu u središtu Prištine u sklopu akcije otkrivanja financijskih zlouporaba koja je provedena pod vodstvom misije za vladavinu zakona EULEX.

Rexhepi je uhićen pod sumnjom da je povezan s korupcijom, zlouporabom službenog položaja ili ovlasti, uzimanjem mita, utajom poreza, zlouporabom utjecaja i pranjem novca.

Rexhepijev odvjetnik Gashi ustvrdio je da je mjera pritvora za guvernera Središnje banke Kosova od početka bila nepravedna i neutemeljena te je ocijenio da je njegovo uhićenje zadobilo 'pretjeranu medijsku propagandu'.

>> Kosovo zabranilo posjete srpskih dužnosnika

Skupština Kosova je nedavno razriješila Hashima Rexhepija s dužnosti guvenera Središnje banke Kosova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene