Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gušter star 111 godina postat će otac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gušter s Novog Zelanda, koji se smatra jednim od zadnjih živućih potomaka dinosaura postat će otac prvi put u svom životu, s impresivnih 111 godina.

Gušter vrste Tuatara po imenu Henry i njegova družica Mildred (koja je dobi između 70 i 80 godina) dobili su 12 jaja naokon što su se ranije parili u muzeju Southland.

Pročitajte i ovo Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se" Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno na poslu Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

Zoolozi kaže da je Tuatara gušteroliki potomak vrste reptila koja je skupa s dinosaurima hodala na Zemlji prije 225 milijuna godina. 

Henry je živio u posebnom prostoru za guštere Tuatare muzeja Southland od 1970. i nije pokazivao interes za parenje, sve dok mu s genitalija nedavno nije uklonjena kancerogena izraslina.

Od onda se preporodio te sada uživa u društvu tri ženke i mogao bi se opot pariti iduće godine.

Zoolozi kažu da iako se Henry nikada prije nije pario u zatočeništvu, nisu sigurni jeli to radio dok je živio u divljini. Mužjak guštera Tuatare doseže seksualnu zrelost s 20 godina.

Populacija Tuatara na Novom Zelandu procijenjuje se na oko 50000 jedinki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene