Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzija: Traju 'žestoke borbe' u Južnoj Osetiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski ministar unutarnjih poslova izjavio je da se u Južnoj Osetiji, gruzijskoj pobunjenoj republici, vode 'borbe velikih razmjera' i da je uništeno gruzijsko lako oklopno vozilo, pri čemu su ranjena trojica Gruzijaca.

'U ovom času vode se borbe velikih razmjera u blizini sela Avnevi" koje nadziru Gruzijci', rekao je glasnogovornik ministarstva Čota Utiašvili.

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

'Južnoosetijski borci uništili su oklopni transporter gruzijskih snaga i ranili trojicu pripadnika gruzijskih mirovnih snaga', dodao je.

Separatističke vlasti Južne Osetije koje međunarodna zajednica ne priznaje, izjavile su pak da su Gruzijci počeli "operaciju velikih razmjera" na njihovu području.

'Velik broj gruzijskih vojnih postrojba kreće se prema granici Južne Osetije', rekao je tajnik Vijeća sigurnosti Republike Južne Osetije Anatolij Barankevič.

'Gruzijski vojnici postavili su u okrugu Gori dvadeset sedam sustava za lansiranje raketa tipa Grad a duž čitave granice s Južnom Osetijom vidljivo je pojačano vojno djelovanje', dodao je. 

Napetost je ponovo porasla u Južnoj Osetiji nakon smrti šest osoba u petak. Vijesti s terena su i dalje jako nepouzdane jer nema neovisnih izvora informiranja.

Rusija koja izmjenjuje prijetnje i miroljubive izjave, u četvrtak je optužila Gruziju da 'priprema vojnu operaciju' u Južnoj Osetiji, rekavši ipak kako zajedno s Tbilisijem traži rješenje za izlazak iz krize.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene