Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O stranim agentima

Obrat nakon velikih prosvjeda: Vladajuća stranka objavila veliku vijest

Prosvjedi u Gruziji - 5
Prosvjedi u Gruziji - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjedi u Gruziji - 5 Prosvjedi u Gruziji - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Gruziji - 4 Prosvjedi u Gruziji - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Gruziji - 2 Prosvjedi u Gruziji - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjedi u Gruziji - 1 Galerija 1/4 >>
Gruzijska vladajuća stranka povlači sporni zakon zbog kojeg su na ulicama izbili neredi.

Nakon nekoliko dana nasilnih prosvjeda gruzijska vladajuća stranka objavila je kako će povući sporni zakon o stranim agentima.

Iz stranke Gruzijski san u obrazloženju su naveli kako žele smanjiti sukobe u društvu, piše Deutsche Welle.

Vladajuća stranka, za koju prosvjednici kažu da ima veze s Rusijom, osigurala je usvajanje zakona u prvom čitanju ovog tjedna. Zahtijevalo bi da se organizacije koje primaju više od 20 posto sredstava iz inozemstva registriraju ili će se suočiti s kaznama.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Gruziji - 5 Strah od autoritarizma Gruzijski prosvjednik za DNEVNIK.hr: "Ljudi su plakali, što od emocija, što od suzavca. Ne smijemo gubiti nadu"

Pročitajte i ovo Prosvjed u Gruziji "Ne ruskom zakonu" Veliki neredi u bivšoj sovjetskoj republici: Policija vodenim topovima i suzavcem tjerala prosvjednike

Prosvjednici kažu da prijedlog zakona oponaša ruski zakon, koji se od 2012. koristi za ušutkavanje neslaganja.

Antiruski osjećaji u Gruziji vrlo su izraženi nakon dugogodišnje ruske potpore dvjema separatističkim regijama i kratke ruske invazije na zemlju 2008.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene