Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Gruzija optužuje Rusiju za "nečovječno postupanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski veleposlanik pri UN-u u Ženevi osudio je na sjednici Konferencije za razoružanje održanoj "nečovječno postupanje ruskih vojnika" prema civilima u Gruziji.

"Želimo istaknuti da predstavnici međunarodnih i humanitarnih organizacija nisu imali pristupa područjima pod nadzorom ruskih vojnih snaga, što dodatno pojačava sumnju u stvarne ciljeve ruske intervencije u Gruziji", rekao je gruzijski veleposlanik Giorgi Gorgiladze.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Srbinu 10 godina zbog ubojstva i nečovječnog postupanja tijekom rata

U izjavi sa sjednice Konferencije za razoružanje Gorgiladze je optužio ruske snage za "masovno uništavanje i golemu štetu" koju je u srijedu pretrpio gruzijski grad Gori, unatoč sporazumu o primirju potpisanom dan ranije.

Usto je optužio ruske vojnike da su "sustavno" napadali gruzijske civile i infrastrukturu.

Uporaba oružja "protiv civila i civilnih ciljeva svjedoči o nečovječnosti ruskih vojnika na gruzijskom teritoriju", zaključio je.

Konferencija o razoružanju utemeljena je 1979. kao jedina multilateralna instanca međunarodne zajednice za pregovore na polju razoružanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene