Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mumbai

Grupno silovanje indijske novinarke šokiralo svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska fotoreporterka bila je žrtvom brutalnog grupnog silovanja u Mumbaiju, objavila je indijska policija u petak.

Događaj je to koji je podsjetio na sličan napad u New Delhiju u prosincu koji je izazvao prosvjede diljem zemlje i rezultirao revizijom indijskih zakona o silovanju, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!" Slika nije dostupna Još jedna stravična priča: Opirala se silovanju, pa je ubili pred djecom i suprugom

>> Slučaj brutalno silovane Indijke prebačen na brzi sud

Posebno je šokantno, kažu zgroženi korisnici indijskih društvenih mreža, što se ovaj napad dogodio u Mumbaiju, gradu koji se smatra najsigurnijim za žene u Indiji, prenosi Reuters.

Gnusni čin zbio se u četvrtak navečer u napuštenoj tekstilnoj tvornici u četvrti Lower Parel, bivšoj industrijskoj zoni koja se sada ubrzano pretvara u četvrt luksuzne stanogradnje, barova i trgovačkih centara. Fotoreporterka je tamo bila na novinarskom zadatku zajedno s kolegom.

Ubrzo ih je okružila skupina muškaraca koji su ih pitali imaju li dozvolu za rad. Njezinog su kolegu pretukli i svezali, a fotoreporterku silovali. Mlada žena (22) završila je u bolnici teško ozlijeđena.

Zapovjednik policije u Mumbaiju Satyapal Singh izjavio je na tiskovnoj konferenciji u petak da je jedan počinitelj tog 'stravičnog čina' uhićen, a još četvorica su identificirana, ali zasad u bijegu, piše na svojoj internetskoj stranici Hindustan Times. Dvadeset skupina policijskih istražitelja radi na njihovu hvatanju.

U indijskoj javnosti i na društvenim mrežama zgroženi su napadom. Sigurnost žena u Indiji dospjela je u prvi plan u prosincu nakon grupnog silovanja 23-godišnjakinje u autobusu u New Delhiju. Žena je dva tjedna poslije preminula u bolnici od zadobivenih ozljeda. Suđenje petorici počinitelja je u tijeku i presuda se očekuje za otprilike tri tjedna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene