Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan os simbola Ohioa

Grom uništio 19 metara visoku statuu Isusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udarac groma i požar koji je potom izbio potpuno je uništio 19 metara visoku statuu Isusa Krista izgrađenu ispred evangeličke crkve u Monroeu, u američkoj državi Ohio.

Statua 'Kralja nad kraljevima', jedan od najprepoznatljivijih simbola jugozapadnog dijela te savezne države, smještena je odmah uz državnu cestu 75, tek nešto sjevernije od Cincinnatija.

Pročitajte i ovo Screenshot Ukrali Božić VIDEO Uhićeni otmičari: Kidnapirali Isusa i sve snimili, za akciju imali zanimljivo objašnjenje Slika nije dostupna SAD mora revidirati viznu lutriju Računalna greška razočarala čak 22.000 ljudi

Visoka 19 i široka 13 metara, skulptura prikazuje Isusa od torza naviše kako se izdiže iz vode, u stvari iz bazena za krštenja, i uzdignutih ruku gleda u nebo. Napravljena je od plastike i fiberglasa na čeličnom okviru, što je i jedino što je od statue ostalo nakon požara koji je počeo u ponedjeljak kasno navečer po mjesnom vremenu. Gradnja se financirala donacijama i koštala je pola milijuna dolara.

Svojim neobičnim izgledom statua je izazivala zbunjenost putnika na cesti 75, brojne kontroverze, često i podsmjehe. Tako joj je jedan od nadimaka bio 'Touchdown Jesus' jer je raširenim rukama i pogledom u daljinu ljude podsjećao na igrača američkog nogometa koji hvata loptu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene