Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grlić Radman u Kijevu

Hrvatska na raspolaganje stavila svoje luke za izvoz ukrajinskog žita: "Hvala vam"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u ponedjeljak boravi u radnom posjetu Ukrajini gdje je potvrdio hrvatsku potporu neovisnosti, suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u posjetu je Ukrajini zajedno s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te ravnateljem Civilne zaštite Damirom Trutom

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba je objavio kako je dogovorena mogućnost korištenja hrvatskih luka na Dunavu i Jadranu za izvoz ukrajinskog žita. "Sada ćemo raditi na uspostavljanju najučinkovitijih ruta do tih luka i maksimalno iskoristiti ovu priliku", rekao je Kuleba. "Svaki doprinos otključavanju izvoza, svaka otvorena vrata stvaran je i učinkovit doprinos globalnoj sigurnosti hrane. Hvala Hrvatskoj na konstruktivnoj pomoći", dodao je ukrajinski ministar, piše u priopćenju tamošnjeg ministarstva.

Vlasti u Kijevu su objavile da je protekli tjedan oslobođeno gotovo 15 kilometara četvornih. Rusija tvrdi da protuofenziva Kijeva ne uspijeva i unatoč svojim svakodnevnim napadima, optužuje Ukrajinu za terorizam.

Pročitajte i ovo Ilustracija stravičan zločin Riječi majke koja je ubila kćeri od 7 godina i 7 mjeseci šokirale su sve: Jeziva ispovijest u ćeliji

"U pozadini neuspješne takozvane protuofenzive, kijevski režim, uz potporu zapadnih sponzora, usredotočen je na terorističke napade na civilnu infrastrukturu u gradovima Rusije. Uzimajući u obzir trenutačnu situaciju, poduzete su dodatne mjere kako bi se pojačala zaštita od napada iz zraka i s mora", rekao je Sergej Šojgu, ruski ministar obrane. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene