Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

POTHLAĐEN I IZGUBLJEN Spasila imigranta koji je 13 sati plutao u moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grkinja i njezini prijatelji isprva su pomislili da je riječ o roniocu, no kad su se približili shvatili su da je riječ o izbjeglici na rubu snaga.

Nevjerojatnu priču dokumentirala je i ispričala 28-godišnja Sandra Tsiligeridu iz Grčke. Ona i njezino društvo plovili su na otok Kos nakon jednodnevnog izleta na otočić Pserimos, kad je Tsiligeridu primijetila čovjeka u vodi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće UNHCR-a Loše vrijeme usporilo priljev imigranata u Grčku Slika nije dostupna Crne brojke Više od pola milijuna migranata prešlo Sredozemlje u 2015.

Odlučili su mu ploviti ususret te su isprva mislili da je riječ o roniocu, no kad su se približili, vidjeli su da je riječ o imigrantu na rubu snaga.

Sirijac Mohammed imao je nevjerojatnu sreću kad su ga Tsiligeridu i njezino društvo zapazili, jer je dotad već punih 13 sati plutao u moru i grčevito se držao za prsluk za spašavanje, na izmaku snaga.

DRAMA NA KOLODVORU Policija spriječava izbjeglice da se popnu na vlakove

Tsiligeridu je grčkim medijima ispričala kako je Mohammed bio na malom čamcu s još 39 svojih sunarodnjaka, uključujući i svoju obitelj, kad su izgubili jedno veslo u moru. On je odlučio spasiti veslo i skočio je u more, no kako je puhao jak vjetar i more je bilo nemirno, više se nije uspio vratiti na čamac te je ostao plutati.

Njegova obitelj obavijestila je vlasti o tome pa je usljedila potraga koja nije urodila plodom, sve dok Tsiligeridu i njezini prijatelji nisu pukom srećom naletjeli na Mohammeda.

Ona mu je pružila ruku, a drugom je rukom spustila ljestve od konopca u more. Njezin prijatelj Dimitris Dellis mu je pružio prvu pomoć, jer je po zvanju liječnik, te su ga omotali u deke i odjeću.

"Bio je iscrpljen, imao je hipotermiju. Omotali smo ga u ručnike i jedva da se pomaknuo do luke", rekla je Tsiligeridu, a prenosi Buzzfeed.

Ne samo da je Mohammed spašen, već je na Kosu pronašao i svoju obitelj, tako da priča ima najbolji mogući sretan završetak. Svojoj spasiteljici, Mohammed će ostati vječno zahvalan.

"Zgrabio me za ruku i rekao hvala. To 'Hvala' je nešto što nikad neću zaboraviti", rekla je na kraju junakinja priče Tsiligeridu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Χθες του Αγίου Φανουρίου σώσαμε έναν άνθρωπο που ηταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκ...

Posted by Sandra Tsiligeridu on Friday, August 28, 2015

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene