Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivo pročitao naslov

Greška Busheva glasnogovornika: Objavio sućut povodom Mandeline smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
George Bush stariji izrazio je sućut narodu Južnoafričke Republike misleći da je umro Nelson Mandela, a vrlo brzo nakon što je priopćenje objavljeno njegov se glasnogovornik ispričao jer je greškom poslao krivi brzojav.

'Moj supruga Barbara i ja žalimo zbog smrti čovjeka koji je bio među onima koji su najviše vjerovali u slobodu, a kojeg smo imali prigodu upoznati', piše u priopćenju 41. američki predsjednik George Bush. Priopćenje je stiglo u redakcije ubrzo nakon što je objavljeno da je Nelson Mandela, koji se još uvijek nalazi u kritičnom stanju, otpušten iz bolnice.

'Bio je to čovjek nevjerojatne hrabrosti, koji je promijenio tijek povijesti u svojoj zemlji', kazao je Bush stariji.

Glasnogovornik Jim McGrath ubrzo se ispričao, kazavši da je 'krivo pročitao' naslov u Washington Postu. 'To je bila moja idiotska pogreška. Svima se ispričavam', kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

>> Mandela otpušten iz bolnice, i dalje kritično

Bivši južnoafrički predsjednik otpušten je iz bolnice u Pretoriji gdje se nalazio na liječenju od lipnja, ali njegovo je zdravstveno stanje i dalje kritično, objavio je ured južnoafričkog predsjednika. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene