Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri financija odobrili

Grčkoj stiže nova pomoć od 12 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri financija zemlja zone eura u subotu su odobrili deblokadu 8,7 miijardi eura za Grčku, europske kvote pete tranše pomoći Grčkoj od 12 milijardu eura.

Pomoć iz euro zone će Grčkoj biti uplaćena do 15. srpnja a MMF bi svoj dio od 3,3 milijarde eura, kako je rekao grčki minsitra fiancija Evangelos Venizelos, trebao deblokirati na sastanku 8. srpnja. Peta tranša, koja je dio ukupne obećane pomoći Grčkoj od 110 milijardi eura tijekom tri godine, bila je zamrznuta do usvajanja paketa mjera štednje u grčkom parlamentu.

Eurogrupa je u subotu odlučila da će se odluka o novoj pomoći donijeti do sredine rujna te da će "idućih tjedna biti utvrđeni" precizni oblici ukljčivanja privatnog sektora i dodatno financiranje za Grčku.Nakon što su europski ministri odobrili novu tranšu pomoći, grčki ministar financija Evangelos Venizelos rekao je da Grčka mora provesti mjere štednje koje su prošlog tjedna usvojene u parlamentu. On je rekao da je ova odluka oslobodila put za novu pomoć o kojoj će se odlučivati u rujnu.

'Eurogrupa je danas na telekonferenciji odlučila izraditi novi program do sredine rujna kako bi na temelju sadašnjeg vremenskog plana davanje iduće tranše bilo moguće', rekao je Venizelos u izjavi nakon sastanka. 'Sada je ključno provesti odluke parlamenta na vrijeme i učinkovito", dodao je.

Pročitajte i ovo Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene