Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljna prijetnja

Grčki ministar poštom dobio metak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki ministar financija Janis Sturnaras primio je poštom metak, a prijetnje mu je uputila i skupina koja prosvjeduje zbog zapljene nekretnina kreditnim dužnicima.

Ministru je paket poslala malo poznata skupina, Kretska revolucija, u znak prosvjeda zbog zapljena kuća i imovine. Upozorili su Sturnarasa da država ne provodi nikakve mjere zaplijene kuća i izbacivanja iz domova, naveli su policijski izvori na koje se poziva Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

>> Atena: Grčka potpuno paralizirana štrajkom

To je posljednji u nizu incidenata, koji povećava strah od rastućeg političkog nasilja u Grčkoj, prenosi Reuters.

Navedena skupina je prošlog tjedna na Kretu poslala slična pisma poreznim tijelima.

Sturnaras, ugledni ekonomist, koji je u lipnju prošle godine postao ministar financija, razljutio je mnoge Grke zastupajući provođenje oštrih mjera štednje što zahtijevaju Europska unija i Međunarodni monetarni fond, kao uvjet za dobivanje pomoći, za izlazak iz gospodarske krize.

U proteklih nekoliko tjedana, u Grčkoj je bilo nekoliko manjih incidenata, uključujući eksploziju bombe kućne izrade ispred zgrada u kojima žive novinari i političke osobe, kao i pucnjava na jedan ured koji koristi premijer Antonis Samaras.

U eksploziji bombe u jednom tržnom centru u Ateni, prošlog mjeseca je ranjeno dvoje ljudi. Za neke od tih nedavnih napada, odgovornost su preuzele ljevičarske skupine koje su protiv kapitalizma i akcije u kojoj je policija istjerala bespravne stanare iz jedne napuštene zgrade u centru Atene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene