Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti put ove godine

Grčki javni službenici štrajkaju protiv 'krvožednih' mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici prosvjeduju zbog smanjenja plaća, zamrzavanja mirovina i povećanja poreza, mjera koje je nametnula vlada radi smanjivanja ogromnog grčkog javnog deficita.

Grčki javni službenici počeli su u četvrtak jednodnevni štrajk, četvrti od početka godine zbog oštrih mjera štednje, u pokušaju da izvrše pritisak na vladu da ne pristane na daljnja rezanja u pregovorima s EU-om i MMF-om.

Pročitajte i ovo EasyJet avion Svi odahnuli Bizaran incident na letu iznad Sredozemnog mora: Kapetan aviona morao prinudno sletjeti zbog bučnog para Slika nije dostupna Ovo je samo početak Bit će otkaza u državnoj upravi?

Liječnici, medicinske sestre, zaposleni u poreznoj upravi i lučki radnici prestali su raditi i paralizirali su javne službe, a tisuće njih planira u podne doći do parlamenta dok se europski i dužnosnici MMF-a sastaju već drugi dan zaredom na razgovorima u svrhu nalaženja načina za izlazak Grčke iz fiskalne krize.

'Te krvožedne mjere neće pomoći Grčkoj da izađe iz krize. Počinje tragično razdoblje', rekao je Ilias Iliopoulos, glavni tajnik sindikata javnog sektora ADEDY, koji predstavlja pola milijuna radnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene