Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima 16-ero djece

Grčka policija uhitila 57 migranata na granici s Turskom, skrivali se u kamionu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedeset sedam migranata koji su ilegalno prešli u Grčku preko kopnene granice s Turskom, uhićeni su na sjeveru zemlje, nakon što od subote nije bilo zabilježenih dolazaka na grčke otoke, objavila je u nedjelju grčka policija.

Migranti, među kojima 16 maloljetnika, skrivali su se u stražnjem dijelu kamiona koji je vozio jedan Grk (49), također uhićen, tijekom cestovne kontrole u subotu blizu Soluna, precizira policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće UNHCR-a Loše vrijeme usporilo priljev imigranata u Grčku Slika nije dostupna Na putu za Grčku BRODOLOM U TURSKOJ Bord sa 37 migrana potonuo, 17 mrtvih

Privedeni migranti, među kojima 53 Pakisatanca, 3 Indijca i jedan Afganistanac, ušli su Grčku preko rijeke Evros. Rekli su da su po 3000 eura platili taj prelazak.

Policija je prošlog utorka objavila da je uhitila 29-godišnjeg Grka i 12 Sirijaca koje je vozio u Atenu, nakon što su stigli preko Evrosa. Između subote i nedjelje nije bilo zabilježenih dolazaka na Egejske otoke, prvu etapu u EU, prema lučkoj policiji.

Nakon zatvaranja balkanske rute, za 90 posto je pao broj dolazaka u travnju, prema Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) s 3360 dolazaka prema 26.971 u ožujku.

Ali prema grčkom tjedniku Real News, koji se poziva na jednog sindikalnog dužnosnika graničara, tisuću osoba je privedeno tijekom prva dva mjeseca godine koji su prešli Evros, prema 116 u istom razdoblju 2015. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene