Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi i neredi

Grčka: Uhićen lider Zlatne zore i još 14 članova, desnica prijeti neredima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaest članova grčke nacionalističke stranke Zlatna zora danas je uhićeno. Desničari prijete neredima na ulicama.

Lider neonacističke stranke Zlatna zora Nikos Mihaloliakos, četiri zastupnika i devet članova te ultradesničarske partije uhićeni su u Ateni, priopćila je grčka policija.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Ivan Martan, Nikica Augustinović i Nada Šikić "Za Domovinu" Tri stranke predstavile novu koaliciju: "Desnica je u Hrvatskoj ozbiljna alternativa, ne smijemo si dopustiti getoiziranje"

Mihaloliakos (56) je uhićen pod optužbom da je osnivao kriminalnu organizaciju. Zlatna zora pozvala je svoje pristaše da prosvjeduju ispred sjedišta policije u Ateni, uz prijetnju da će 'uzvratiti udarac', javio je BBC. Uhićenja su uslijedila nakon što je pokrenuta široka policijska istraga aktivnosti Zlatne zore, poslije ubojstva 34-godišnjeg ljevičara.

>> Grčkoj bi mogao zatrebati i treći paket pomoći

Zlatna zora zaprijetila je da će unijeti pomutnju na političku scenu u Grčkoj tako što će svojim zastupnicima naložiti da istupe iz parlamenta, nakon što je policija provela istragu o njenim aktivnostima. No policija je bila brža i prije njihova istupanja iz parlamenta strpala ih je u maricu i smjestila u zatvor.

Zlatna zora je na izborima prošle godine osvojila 14 posto glasova i 18 mandata i treća je najjača snaga u grčkom parlamentu. Nakon ubojstva glazbenika Zlatna zora pala je na šest posto podrške, a osam do deset Grka označili su tu partiju kao 'fašističku' i 'zločinačku organizaciju' i zatražilo zabranu njihova rada. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene