Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulirao listom?

Grčka: S liste utajivača poreza nestala rodbina bivšeg ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka vlada priključila se pozivima za otvaranjem istrage protiv bivšeg ministra financija Georgea Papaconstantinoua, nakon što su tužitelji otkrili da su imena njegovih rođaka izbrisana s liste utajivača poreza u vrijeme kada je bio na dužnosti.

Papaconstantinou (51), koji je 2010. pregovarao o prvom pakeku međunarodne pomoći Grčkoj, niječe da je izmijenio listu koju je primio od francuskih vlasti prije dvije godine, rekavši kako nije ni bio svjestan da se na njoj nalaze članovi njegove rodbine.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

>> Njemu je Božić bio samo još jedan dan u kojem se brinuo za najsiromašnije

Na izvornoj listi bila su tri imena obiteljski povezana s Papaconstantinouom koja su poslije uklonjena, što su grčki tužitelji otkrili kada su dobili originalnu listu, rekao je anonimni izvor blizak sudu.

Papaconstantinou je izdao priopćenje u kojem oštro odbacuje da je manipulirao listom, no njegova socijalistička stranka PASOK izbacila ga je iz svojih redova uz obrazloženje da je krivo vodio slučaj.

Bivši ministar financija, koji je oženjen Nizozemkom, trenutno se nalazi u Nizozemskoj gdje obično provodi Božićne blagdane, izjavila je osoba bliska Papaconstantinou. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene