Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili ga s 20 hitaca

Grčka policija: Ubojstvo novinara Giolasa djelo je terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atenska je policija izvijestila kako je ubojstvo grčkog novinara koje su izveli naoružani napadači ispred njegova stana u Ateni, teroristički čin.

Tri nepoznata napadača ispalila su gotovo 20 hitaca na 36-godišnjeg radijskog novinara Sokratesa Giolasa nakon čega su pobjegli automobilom. Ubojice su zvonili novinaru na vrata i rekli mu da mu je netko ukrao automobil i tako su ga namamili da izađe van. Čim je izašao otvorile su vatru iz automatskog oružja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Razgovarao s grčkim kolegom Odlične vijesti za navijače u Grčkoj, Plenković otkrio detalje: "Zaista očekujem u sljedećih nekoliko dana velike pomake" Uhićeni huligani BBB - 1 Neredi u Grčkoj Odvjetnik navijača o rezultatima analize: Otkrio što slijedi nakon što na noževima nisu pronađeni tragovi BBB-ovaca

Policija istražuje motiv ubojstva. Ustanovljeno je da je na Giolasa pucano iz strojnica za koje policija tvrdi da su jednake onima koje koriste članovi grčke anarhističke terorističke grupe 'Sljedba revolucionara', osnovane 2008. godine.

>> Grčki novinar ubijen ispred svog stana u Ateni

Riječ je o prvome ubojstvu jednog novinara u Grčkoj u posljednjih dvadeset godina. 'Sljedba revolucionara' prvi se put javno oglasila u prosincu 2008. nakon što je policija ubila tinejdžera u centru Atene. Od tada povremeno izvode napade na policajce i novinare. Giolas je bio urednik vijesti na radiju Thema 98,9 i autor vrlo popularnog političkog bloga Trokitko. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene