Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobili se

Grčka policija privela sindikalnog čelnika tijekom prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka policija privela je čelnika sindikata i 14 drugih aktivista tijekom prosvjeda protiv poreza na imovinu što je prvo takvo uhićenje od formiranja vlade nacionalnog jedinstva.

Deseci pripadnika sindikata GENOP sukobili su se s oko 80 policajaca pred jednom zgradom najvećeg grčkog proizvođača struje, PPC, u predgrađu Atene. Ta je kompanija zadužena za prikupljanje poreza na imovinu putem računa za električnu energiju.

'Nećemo popustiti u našoj borbi. Ova se borba odnosi na cijelo grčko društvo. Radi se o sprječavanju isključivanja struje domovima siromašnih, nezaposlenih, umirovljenika', rekao je Nikos Fotopoulos, čelnik GENOP-a prije no što je priveden i odveden javnom tužitelju radi mogućih optužnica.

'Borba će se nastaviti do kraja. Taj će zakon u praksi postati neprovediv uz pomoć svih ljudi', rekao je.

GENOP, koji zastupa radnike u u sektoru energetike i ima bliske veze sa socijalističkom strankom PASOK koja sudjeluje u kriznoj koalicijskoj vladi, od nedjelje je prekinuo rad u PPC-ovom cenru za obradu podataka blokirajući ulaz u urede. (Hina)

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene