Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodstvo do izvanrednih izbora

Grčka oporba traži prijelaznu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik grčke konzervativne oporbe u četvrtak je pozvao na osnivanje prijelazne vlade koja bi vodila zemlju do izvanrednih izbora i dodao da bi sadašnji parlament trebao ratificirati prošlotjedni sporazum o europskoj pomoći Grčkoj.

Antonis Samaras, čelnik Nove demokracije, rekao je da bi šesta tranša pomoći koja bi spasila Grčku trebala što biti dostupna što prije, i prije izbora. Po anketama, Samarasova bi stranka dobila najviše glasova da se sad održe izbori, a on kaže da ne odustaje od toga zahtjeva.

'Tražim formiranje privremene, prijelazne vlade kojoj bi mandat bio isključivo hitno organiziranje izbora. A od ovog parlamenta tražim ratifikaciju paketa pomoći', kaže se u njegovu priopćenju. Vlada premijera Georgea Papandreua na rubu je pada u četvrtak. On je zatražio referendum o paketu pomoći što je izazvalo pobunu u njegovoj stranci i pojačalo strahovanja da će Grčka morati izaći iz eurozone. (Hina)

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene