Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Molotovljevi kokteli

Grčka: Niz napada u Solunu i Ateni, nema ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati napadači u ponedjeljak navečer su na urede dvoje zamjenika grčkih ministara i četvorice političara u Solunu bacili nekoliko molotovljevih koktela, prouzročivši samo manju štetu, a u noći na utorak u glavnom grčkom gradu Ateni manje skupine napadača na motociklima su na sličan način izvele jedanaest napada, oštetivši pritom mnoge automobile i zgrade, izvijestila je policija.

Cilj napada molotovljevim koktelima u Solunu bili su uredi zamjenika ministra unutarnjih poslova Konstantinosa Giulekasa i zamjenice ministarstva kulture Ioannis Ioannidis, izvijestio je Reuters. 'Sve se dogodilo vrlo brzo. Eksplozije su prouzročile manju štetu, ali nitko nije ozlijeđen, jer u uredima nije bilo zaposlenika', rekao je policijski dužnosnik. Kasnije u ponedjeljak nepoznati su napadači molotovljevim koktelima napali zgradu pakistanskog veleposlanstva u Ateni. Nije bilo ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Policija je izvijestila kako su tijekom noći na utorak molotovljevim koktelima napadnute i zgrade pet banaka u središtu Atene i u njezinu predgrađu. Ni u tim incidentima nije bilo ozlijeđenih. Ustvrđena je samo manja materijalna šteta, prenio je France presse. Konzervativna grčka vlada još uvijek se oporavlja od najtežih nemira, koji su zemlju pogodili u prosincu prošle godine, nakon što je grčki policajac nenamjerno ubio jednog 15-godišnjaka tijekom prosvjeda u glavnome grčkom gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene