Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska država

Najavili legalizaciju istospolnih brakova: "Ne želim da ovo pitanje podijeli društvo"

LGBT zastava
LGBT zastava Foto: Getty Images
Grčki premijer Kiriakos Micotakis najavio je u srijedu da će se Grčka uskoro pridružiti zemljama Europske unije koje istospolnim parovima omogućuju sklapanje braka.

Micotakis je to izjavio u intervjuu za televizijsku kuću ERT rekavši da njegova vlada u nadolazećim mjesecima planira predložiti zakon koji će legalizirati istospolne građanske brakove.

Ne očekuje se da će promjena biti revolucionarna, objasnio je Micotakis, jer to je nešto što već postoji u većini zemalja EU-a.

Pročitajte i ovo Štakori napali semafor Danima bez struje Jedini je u gradu, a sad su ga napali i štakori: "Bili su veličine manjih medvjedića"

Diskriminaciji na području braka na temelju spolne orijentacije mora doći kraj, rekao je. Homoseksualni parovi trebaju imati ista prava i obveze kao i heteroseksualni parovi, dodao je.

"Ne želim da ovo pitanje podijeli grčko društvo, poštujem one koji imaju drukčije mišljenje ili stajalište Crkve."

Pročitajte i ovo Špek lopovi haraju sjeverom Bolje da ga nije vidio Drski lopov opelješio cijelu sušaru mesa: "Skoro me šlagiralo od muke"

Promatrači očekuju da će ova objava izazvati raspravu u društvu i kritike utjecajne pravoslavne Crkve u zemlji.

Pravoslavlje je sadržano u grčkom ustavu kao dominantna religija, ali Crkva ne može zakonski utjecati na rad parlamenta i vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene