Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Paketi' čelnicima i veleposlanstvima

Grčka anarhistička skupina preuzela odgovornost za pakete bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka anarhistička skupina u četvrtak je preuzela odgovornost za dvanaest paketa bombi poslanih europskim čelnicima i veleposlanstvima u Ateni ranije ovoga mjeseca.

Anarhistička skupina Vatrene urotničke ćelije tvrdi da je poslala pakete bombe kako bi potaknula slične skupine u drugim zemljama da pokrenu napade protiv državnih institucija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozamašna zaliha FOTO Držao privatno skladište oružja kod Biograda: Ni policija nije mogla vjerovati što su sve našli Ilustracija Kraj Osijeka Šetao se uz jezero te se šokirao kada je ugledao prizor: Odmah je nazvao policiju

Skupina je objavila priopćenje na 13 stranica u kojemu preuzima odgovornost za slanje paketa bombi na adrese osam veleposlanstva u Ateni, te francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju, njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu.

Ukupno 14 paketa bombi poslano je u prvom tjednu studenoga, a većinu njih policija je presrela i uništila, ali je u jednom slučaju djelatnik kurirske tvrtke zadobio lakše ozljede u eksploziji paketa bombe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene