Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv mjera štednje

Grčka paralizirana štrajkom dok traje posjet EU-a i MMF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je suzavcem rastjerivala desetke mladih koji su bacali kamenje u središtu Atene, a štrajk protiv mjera štednje blokirao je veliki dio Grčke dok traju razgovori o sljedećem krugu financijske pomoći.

Visoki dužnosnici EU-a i MMF-a sastali su se s grčkim ministrom financija Georgeom Papakonstantinom na početku posjeta Ateni koji će trajati oko tjedan dana. Policija se sukobila s mladima samo nekoliko metara od zgrade u kojoj se održava sastanak na kojem bi se trebalo odlučiti hoće li Grčka dobiti petu tranšu kredita iz paketa pomoći vrijednu 110 milijardi eura koja ju je prošle godine spasila bankrota.

Bez iduće tranše od 12 milijardi eura, ključne za financiranje 13,7 milijardi eura tekućih proračunskih troškova, Grčka će postati insolventna. Dužnosnici EU-a i MMF-a također će razmotriti povoljnije uvjere kreditiranje Grčke ili izdašniju pomoć kako bi se izbjeglo restrukturiranje duga. Investitori kažu da je restrukturiranje neizbježno bez svježeg novca.

Dužnosnici eurozone, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, izjavili su da će pričekati rezultate inspekcije prije nego što donesu bilo kakve odluke. Policija je izvijestila da se oko 20.000 prosvjednika okupilo pred parlamentom i tako označilo početak 24-satnog štrajka zbog smanjivanja plaća i povećanja poreza.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene