Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupilo ih se 50-ak

Građani Sarajeva i danas prosvjedovali: 'Tišina, Parlament radi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas se 50 građana okupilo ispred zgrade Parlamenta u Sarajevu u sklopu akcije 'Tišina, Parlament radi'.

Građani su ispred zgrade Parlamenta stajali mirno s transparentima kojima su pozivali na tišinu jer, kako su istaknuli, ne žele smetati zaposlenicima dok rade na rješavanju brojnih problema, piše Klix ba. 'Danas smo se okupili, bez buke i galame jer ih moramo pustiti da rade kako bi do 30. Lipnja ispunili zadatke', rekao je jedan od prosvjednika.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

Građani su se pojavili s maskama na licu, prije svega maskama Anonimousa, a neki od njih su došli i s dječijim dudama i na taj način skrenuli pažnju ostalih građana na sebe s porukom da su još tu i da čekaju rješavanje problema.

Prosvjedi i u Mostaru

Oko 1.000 studenata Sveučilišta u Mostaru danas je prosvjedovalo tražeći svoja prava. Studenti su se okupili točno u podne ispred Pravnog fakulteta u Mostaru i s transparentima krenuli kroz grad. Njima se pridružilo jošđ studenata, ali i građana.

Razlog prosvjeda je loše stanje na Sveučilištu Džemal Bijedić u Mostaru. Studenti traže smanjenje školarina i upisivanje Vlade HNK kao osnivača Sveučilišta i smanjivanje plaća ministrima i službenicima u Vladi HNK. Ispred zgrade Vlade su potpisali peticiju da podržavaju zahtjeve s kojima su došli na prosvjed.

Prosvjed je završen oko14 sati, a studenti su navodno prikupili oko 600 potpisa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene