Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavljao fiktivne dokumente?!

Gradonačelnik Ljubljane kazneno prijavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv gradonačelnika Ljubljane podnesena je kaznena prijava zbog sastavljanja fiktivne dokumentacije radi dobivanja kredita.

Slovenska policija podnijela je kaznene prijave protiv ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića i još četiri osobe, a tereti ih se za sastavljanje fiktivne dokumentacije u svrhu dobivanja kredita.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Slika nije dostupna Zbog nepravilnosti u gradnji sportskog centra Ljubljanskog gradonačelnika ispitala policija

Dokumentacija i kredit u visini 50 milijuna eura odnose se na gradnju sportskog centra u Stožice u Ljubljani, objavili su u utorak slovenski mediji. Među prijavljenima je i sadašnji ministar obrane Roman Jakič, u vrijeme gradnje 2010. godine Jankovićev suradnik u općini i tadašnji voditelj svih sportskih objekata u gradu.

Ljubljanskog gradonačelnika ispitala policija

Prijavljenima se na teret stavlja sastavljanje i potpisivanje ugovora od 1,8 milijuna eura između općine Ljubljana i jedne tvrtke o najmu parkirnih mjesta u centru Stožice, čime je tvrtka uspjela dobiti prvi obrok kredita od Nove ljubljanske banke (NLB) u visini 50 milijuna eura. Ugovor nikad nije realiziran, pa se sumnja da je bio napravljen kako bi se prevarila sama banka i odobrila visok kredit. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene