Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje turistička sezona

Grad pun smeća: Nitko već 10 dana nije počistio Palermo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrpe smeća nalaze se na ulicama Palerma u Italiji, jer već deset dana nitko ne čisit taj grad.

Palermo, grad na Siciliji, inače najviše turista privuče tijekom uskršnjih blagdana, ali kako već deset dana nitko nijeuklanjao smeće, to je sada upitno.

Pročitajte i ovo Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama" Požar u reciklažnom centru u Hrušćici Požar je lokaliziran Crni dim uplašio stanovnike Rugvice: Gorio otpad u reciklažnom centru, vatrogasci na terenu

Lokalna služba za okoliš ima financisjkih problema te je čistačima isplatila samo pola mjesečnih plaća. Stoga su oni započeli štrajk, izvijestio je APTN.

>> Život provode doslovno u smeću...

'Već sam platio 270 eura za odvoz smeća. Ali gradonačelnik sada sastavlja novi dokument kojim će tražiti od nas da unaprijed platimo naknade za smeće', rekao je Cilo Castiglione, stanovnik Palerma.

'Svi turisti koji ovamo dolaze svjedoče hrpama smeća i mogli bi reći da je Palermo prljavo mjesto. Ali to nije pravi Palermo', rekao je Gaetano Piazza iz Palerma.

'Već je prošlo deset dana da nitko nije počistio smeće. Gotovo da je smeće postala nova umjetnička dekoracija grada', rekla je Valerie Romano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene