Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velebna zdanja, ali...

Grad duhova: Glavni grad, a potpuno prazan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mianmarske vlasti pozvale su svjetske vođe na summit ASEAN, a onda je otkriveno...

Summita ASEAN održan u Mianmaru, prošlog je tjedna posjetio velik broj svjetskih vođa. Pri tome je najviše pažnje privukao glavni grad Naypyitaw, piše news.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne gledati prije spavanja Paranormalna aktivnost? Noćne čuvare u podrumu dočekao prizor iz horora Slika nije dostupna Vjerujete li u ovo? Obitelj zvala u pomoć policiju i svećenika zbog zloduha, objavljene i jezive snimke

Vojna je hunta zamislila 2002. da bi na tom mjestu bilo idealno izgraditi novi glavni grad, a svoju zamisao su realizirali 2005. godine.

VIDEO Doznajte zašto je OVO 'grad duhova'

Ondje se velebne uzdižu vladine zgrade, prelijepi parkovi, golf tereni i moderne kuće. Izgleda kao bilo koji drugi moderni grad, osim jednoga - u njemu nema ljudi. Brza cesta koja spaja jedan kraj grada s drugim je prazna.

Predsjednik Mianmara Than Shwe živi u gradu za kojeg se čini da postoji isključivo za vladine djelatnike, vojnike i policiju. Naypyitaw je smješten 320 kilometara od prethodnog glavnog grada, Yangona. Veoma je specifičan po tome što je pdoijeljen u zone i u njemu žive, čini se samo, Vladini dužnosnici, službenici i njihove obitelji.

Grad je podijeljen na nekoliko zona. Postoji vojna zona koja se sastoji od tunela i bunkera i javnost joj ne smije pristupiti. U njoj je smještena mianmarska Vlada, a krovovi kuća obojani su prema rangu stanovnika u Vladi.

Kupovati se može samo u centru Junction, prvom privatnom trgovačkom centru. Upravo su takva mjesta inače puna ljudi, ali u Naypyitawu su prazna. Vlasti kažu da u gradu živi milijun ljudi, ali veoma ih je teško pronaći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene