Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u Velikoj Britaniji

Govedina kloniranih krava završila u prodavaonicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od klonirane krave poteklo je stotinjak goveda, objavila je na svojoj internetskoj stranici agencija Holstein UK u četvrtak, dan nakon informacije da je meso 'potomaka' klonirane životinje u Velikoj Britaniji bilo pušteno u prodaju i konzumirano.

Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) objavila je da je pokrenula istragu o tome kako je meso potomka klonirane krave ušlo u prehrambenu industriju. Holstein UK, tijelo nadležno za rodoslovnik krava i bikova s farmi u Velikoj Britaniji, objavilo je da su od klonirane krave potekla 97 goveda.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja Slika nije dostupna Umjesto govedine Konjsko meso pronašli i u švicarskim lazanjama

Za prodaju mesa i proizvoda kloniranih životinja ili njihovih potomaka potrebno je zatražiti posebno odobrenje, propisuje europsko zakonodavstvo. No FSA takvo dopuštenje nije dala, a niti je to od nje bilo zatraženo, objavila je u srijedu. Stručnjaci ocjenjuju, međutim, da ti proizvodi nisu opasni po zdravlje.

>> Meso kloniranih životinja sigurno za ljudsku prehranu!

FSA je objavila da je ušla u trag svim telićima u Velikoj Britaniji koji potječu od osam embrija krave klonirane u Sjedinjenim Državama. Meso dvaju njezinih potomaka, Dundee Paratrooper i Parable, zaklanih 2009. te 2010, ušla su u prehranu. FSA drži da je njihovo meso već moralo biti konzumirano. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene