Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka alergija

Gotovo umro zbog 'alergije' na - žene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darren Young, 45-godišnji vozač autobusa iz Yorkshirea boluje od rijetke vrste alergije koja ga je već dvaput gotovo stajala života.

G. Young je jedan od troje ljudi na svijetu koji su alergični na polietilen glikol, sastojak koji se nalazi u većini kozmetičkih proizvoda - od zubne paste do losiona za tijelo. Svojoj supruzi Sue ne smije niti blizu osim ako nije 'čista', tj. ako nije namazana nekim kozmetičkim preparatom. 'Kad idemo u krevet Sue ne treba glavobolja kao izgovor. Dovoljno je da mi kaže kako se namazala s losionom za tijelo. To je već dovoljno da me ubije. No, nije u pitanju samo Sue. Reakcija se može pojaviti i ako odem u neki pub ili restoran i sjednem na mjesto gdje je prije toga sjedila neka žena. Liječnici uopće ne znaju kako sam nakon toliko godina odjednom postao alergičan na tu supstancu', rekao je g. Young za britanski Telegraph.

Pročitajte i ovo Provjereno: Testiranje krema za sunčanje - 2 testirano osam krema Veća cijena - veća zaštita? Ekipa Provjerenog provjerila koje kreme za sunčanje imaju veći učinak i varaju li nas proizvođači Priroda, ilustracija testovi u lipnju? Loše vijesti za alergičare: Peludna prognoza danima u crvenom, a testiranja - prekinuta

Alergija mu je otkrivena nakon što je zbog problema sa stopalom primio injekciju steroida koja je sadržavala polietilen glikol. Počeo se jako znojiti, potom mu je otekao jednjak a na kraju mu je stalo i srce. Spasila ga je samo pravovremena reakcija liječnika, no sada mora biti vrlo oprezan svaki put kad nešto dotakne i uvijek, uvijek sa sobom nositi lijekove u slučaju da dođe u kotakt s kobnom supstancom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene