Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gospođa Berlusconi traži javnu ispriku od supruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski dnevnik La Repubblica objavio je na naslovnoj stranici pismo supruge Silvia Berlusconija u kojem ona traži javnu ispriku od muža jer je javno povrijedio njezin dignitet.

Veronica Lario (50), nekadašnja glumica, druga je supruga bivšeg talijanskog premijera, s kojim ima troje djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suočen s nekoliko suđenja Berlusconi sucima: Vi ste 'karcinom' ili ste s druge planete Slika nije dostupna Progovorila Veronica Lario Berlusconi će na liječenje ovisnosti o seksu?!

Gospođu Berlusconi povrijedilo je jer je njezin suprug prije nekoliko dana na završetku gala večeri, zastupnici svoje stranke Forza Italia, Mari Carfagni rekao 'S vama bih išao bilo kamo, čak i na pusti otok', te dodao, 'da već nisam oženjen, odmah bih vas vjenčao'.

'To su izjave koje tumačim kao uvredu mom dostojanstvu i koje se, s obzirom na dob, obiteljske prilike i političku i društvenu ulogu mojeg muža ne mogu svesti na običnu šalu', piše gospođa Berlusconi.

'Od svojeg supruga i javne osobe tražim javnu ispriku jer privatnu nisam dobila', nastavlja uvrijeđena supruga koja tvrdi kako je tijekom 27 godina koje je provela s medijskim tajkunom uvijek svojoj djeci primjerom željela usaditi poštivanje 'temeljnih vrijednosti poput dostojanstva žene'.

Gospođa Berlusconi, nekadašnja glumica, dosad se držala u sjeni svojeg slavnog i bogatog supruga, ne posjećujući službene ceremonije nego se posvećujući odgoju dviju kćeri i sina u dobi od 18 do 22 godine.

'Tijekom života s mojim mužem odlučila sam ne ostavljati prostor bračnim svađama, čak i kad je on svojim ponašanje stvorio sve uvjete za njih. Odlučila sam to iz različitih razloga, zbog ozbiljnosti i uvjerenja kako sam se takvom odlukom o načinu života približila ostvarenju stabilne obitelji, kao i zbog svijesti da je paralelno s promjenama ravnoteže u jednom partnerstvu, koje vrijeme donosi sa sobom, narasla i politička uloga mog muža', objašnjava gospođa Berlusconi svoj životni moto.

'Uvijek sam uzimala u ozbir posljedice koje bi moje izjašnjavanje o izvanobiteljskim dimenzijama moga supruga imalo po našu djecu. To ponašanje sada je međutim doseglo jednu jedinu granicu koja se ne smije prijeći: moje dostojanstvo kao žene koja treba biti primjerom svojoj djeci, ovisno o dobi i spolu', piše gospođa Berlusconi. 

'U odnosu prema mojim odraslim kćerima posebno je značajan i relevantan primjer žene koja čuva svoje dostojanstvo u odnosima prema muškarcima. A što se mog sina tiče, držim da mu zaštita mog dostojanstva kao žene može pomoći da ne zaboravi kako se poštivanje žena treba ubrajati u fundamentalne vrijednosti bez kojih ni on sam ne može izgraditi vlastite zdrave i uravnotežene odnose u svom životu', završava gospođa Berlusconi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene