Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Gorile rastavile zamku koja im je ubila člana skupine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dukore i Rwema, dvije mlade gorile, svojom hrabrom i srčanom akcijom iznenadile su znanstvenike Dian Fossey Gorilla Funda u Ruandi.

Nekoliko dana nakon što je ženka iz njihove skupine uginula od teških ozljeda koje joj je zadala zamka postavljena na njihovom području, Dukore i Rwema su se uhvatili posla. Udružili su snage i rastavili zamku koja im je ubila rođakinju.

Pročitajte i ovo Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 4 Lovci umiruju VIDEO Divlje svinje okupirale još jedan grad, stanovnici u strahu: "Čuo sam kao da nešto lupa ispred" Slika nije dostupna U Ruandi "kršteno" 20 beba gorila

>> Mama gorila pokvarila zabavu: Ne druži se s neznancima!

„Kolega John Ndayambaje je uočio zamku u samoj blizini skupine gorila“, napisala je na svom blogu Veronica Vecellio, istraživačica gorila u Ruandi. „Vuba, član skupine, je počeo vikati na Johna, dok su ostali trčali prema zamci i zajedno vukli granu za koju je bio pričvršćen konopac. Vidjeli su još jednu zamku u blizini i jednakom brzinom i nju uništili“, napisala je Vecellio i dodala kako još nikad nisu čuli za slične postupke mladih gorila.

>> Sličniji smo gorilama no što smo mislili

U vrrijeme kad su ih gorile oduševile, osoblje parka za promatranje divljih gorila još uvijek se oporavljalo od smrti Ngwino, mlade gorile koja je i uhvaćena u zamci. Zaposlenici parka su je prekasno pronašli, a umrla je zbog teškog loma ramena i gangrene koja joj je zahvatila nogu.

Lovci u Vulkanskom nacionalnom parku u Ruandi postavljaju na tisuće zamki od konopca i grana. Iako su namijenjene antilopama i ostalim životinjama, često na njih naiđu gorile.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene