Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peta kolona u redovima

Gore spremišta nafte u Misrati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gusti stup dima diže se iz libijskog grada Misrate nakon što su snage Moamera Gadafija bombardirale spremište nafte, izazvavši veliki požar, javljaju dopisnici stranih agencija.

Misrata, lučki grad s oko 500.000 stanovnika koji se nalazi 200 kilometara istočno od Tripolija, u pobunjeničkim je rukama, ali je već dva mjeseca u okruženju Gadafijevih snaga. Zbog straha od nestašice goriva pred benzinskim su crpkama formirani dugački redovi. Pobunjenici su objavili da Gadafijeve snage bombardiraju samo puna spremišta goriva i da im je netko dojavio točne koordinate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrde da imaju dokaze HRW: Gadafi koristi kasetne bombe Slika nije dostupna Jedino pobunjeničko uporište na zapadu zemlje Gadafijeve snage upale u Misratu, osam poginulih

>> Zrakoplovi libijske vlade uništili spremnike goriva u Misrati

'To pokazuje da unutar grada postoji peta kolona koja surađuje s Gadafijem', rekao je jedan borac. Gadafijeve snage su se okomile i na grad Zliten, 30-ak kilometara zapadno od Misrate, a pobunjenici procjenjuju da je moguća i kopnena ofenziva na taj grad.(Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene