Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gordon Brown: 'Saddamovo pogubljenje neprihvatljivo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar financija i vjerojatni nasljednik Tonyja Blaira na mjestu britanskog premijera Gordon Brown osudio je način na koji je pogubljen bivši irački predsjednik Saddam Hussein, naglasivši kako je taj čin bio 'žalostan i potpuno neprihvatljiv'.

U razgovoru za BBC, Brown je ocijenio kako je pogubljenje bilo 'žalostan slijed događaja'. Njegovo je stajalište u suprotnosti s potpunom tišinom kojom se poslužio Tony Blair u tom slučaju. Takva je Blairova reakcija izazvala dosta kritika unutar laburističke stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon četiri osude na smrt Pogubljen 'Kemijski Ali' Slika nije dostupna Blair podržao Gordona Browna

Govoreći o ozljedama koje su prethodile pogubljenju bivšeg iračkog predsjednika i snimci vješanja objavljenoj na internetu, Gordon Brown je izjavio kako 'to neće smanjiti napetosti između šijitske i sunitske zajednice'.

'Čak i ljudi koji su, za razliku od mene, skloni smrtnoj kazni,
smatraju to potpuno neprihvatljivim. Zato sam sretan sada kada su iračke vlasti otvorile istragu te se nadam kako će se iz ovoga izvući pouka, kao i iz ostalih lekcija iz Iraka', istaknuo je Brown.

Brown je najvažniji čovjek britanske vlade koji se do sada izjasnio o Saddamovom pogubljenju. Prije njega je to učinio zamjenik premijera John Prescott koji je također pogubljenje ocijenio žalosnim i neprihvatljivim.

Blair, iako su mu novinari postavljali pitanja o tome, nije rekao ni riječi o vješanju Saddama Husseina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene