Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši vođa SSSR-a poručio

Gorbačov: SAD trebaju perestrojku, robovi su vlastite zastarjele politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vođa Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov vjeruje da je Sjedinjenim Američkim Državama nužna Perestrojka.

On smatra da službeni Washington mora napraviti ozbiljne političke i ekonomske reforme, poput onih koje su se dogodile u SSSR-u 80-ih godina 20. stoljeća.

Pročitajte i ovo Pokopan Mihail Gorbačov - 14 Posljednji oproštaj od Gorbačova VELIKA FOTOGALERIJA Tisuće Rusa ispratile posljednjeg vođu Sovjetskog Saveza na pogrebu: Putin se nije pojavio Mihail Gorbačov SKROMNO I DOSTOJANSTVENO Ispraćaj Gorbačova bez državnih počasti, Putina i većine zapadnih lidera, Orban ipak najavio dolazak

"Mogu ih nazvati kako god, na neki svoj način... Amerikanci neće rat, ali im nije lako, s obzirom na to kakvo društvo imaju", istaknuo je Gorbačov, prenosi RT.

Gorbačov: Putin pati od iste bolesti od koje sam patio ja za vrijeme perestrojke

Nekadašnji predsjednik SSSR-a ističe da SAD tenzije i nestabilnosti pretvaraju u konflikte da bi potom dobile neprijatelja protiv kojeg kasnije koriste politiku prisile da bi prenijele odgovornost.

"Kad god su tenzije velike, gdje god postoji nestabilnost, u kojoj god regiji, to je mogućnost za intervenciju Sjedinjenih Američkih Država", dodao je Gorbačov. Gorbačov je isto tako dodao da su SAD robovi svog staromodnog načina vođenja politike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene