Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Google lansirao prevodilačku uslugu za pretrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internet pretraživač Google lansirao je probnu verziju pretraživačkog pomagala koje omogućava pretragu Interneta na nekom od više desetaka različitih jezika čiji se rezultati potom prevode na jezik prvotne pretrage.

Beta-verzija Googleove opcije među-jezičnog prikupljanja podataka nalazi se na webu na adresi http://translate.google.com/translate_s.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škrtac na francuskoj rivijeri Ostavio pozamašnu napojnicu, ali tih 500 eura nije bilo dovoljno: Konobar ga potom slijedio do parkirališta Geodetski fakultet Financijski interesi EU Velika akcija policije i europskog tužitelja: Češljaju Geodetski fakultet, objavljeni prvi detalji

"Ova će usluga web učiniti istinski univerzalnim", kazao je potpredsjednik Googleova inženjeringa Udi Manber prilikom predstavljanja nove usluge novinarima u sjedištu tog Internet diva u Mountain Viewu, Kalifornija.

"Radimo na prevođenju čitavog weba na sve jezike", kazao je on. "Rezultati vjerojatno nisu savršeni, ali sadrže sve potrebne informacije".

Googleov novi softver prevodi upite i provodi multi-jezičnu pretragu Interneta, čije rezultate potom prevodi na jezik na kojemu je upit postavljen. Usluga za sada uključuje francuski, arapski, engleski, njemački, talijanski, japanski, korejski, portugalski, ruski, španjolski, te tradicionalni pojednostavljeni kineski, a s vremenom bi trebala biti proširena i na druge jezike.

"U Googleu imamo misiju učiniti sve podatke svijeta univerzalno pristupačnima svojim korisnicima, bez obzira na razlike poput jezika", stoji u priopćenju te kompanije. "Drago nam je što možemo najaviti dolazak nove opcije među-jezičnog pretraživanja koja će našim korisnicima diljem svijeta omogućiti da stranice na stranom jeziku pronađu i pretražuju na materinjem jeziku".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene