Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Google će u Austriji graditi računalni centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetski gigant Google namjerava u Austriji izgraditi računalni centar, koji će se međusobno nadopunjavati sa sličnim središtima u Sjedinjenim Državama i Belgiji.

Nakon analize uvjeta u više europskih zemalja, Google se odlučio za izgradnju centra u Kronstdorfu an der Enns u Gornjoj Austriji, izjavio je u petak predstavnik tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

Računalno središte bit će izgrađeno na parceli od 75 hektara.

'Još uvijek ne možemo reći kad će početi gradnja', izjavio je glasnogovornik Googlea Kay Oberbeck novinarima njemačke novinske agencije dpa.

'Sad ćemo početi prvu fazu istraživanja, a do početka rada računalnog centra mogu proći i dvije godine', dodao je glasnogovornik.

Google trenutačno gradi još dva računalna centra, jedan u Južnoj Karolini u SAD-u a drugi u Belgiji, prenijeli su austrijski mediji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene