Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti za volanom

Goli na biciklima za veću sigurnost na cesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U glavnom gradu Perua okupilo se 300-tinjak građana koji su goli sjeli na svoje bicikle i prosvjedovali zbog loše sigurnosti na cestama.

'Želimo da i ostali građani prihvate bicikle kao prijevozno sredstvo', poručili su organizatori prosvjeda. Kažu, Lima sa svojih 10 milijuna stanovnika, ima nekoliko biciklističkih staza koje su većinom 'okupirane' od strane automobila ili pješaka.

Pročitajte i ovo Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje"

'Goli smo na biciklima jer želimo skrenuti pozornost na našu ranjivost kao bicikliste i podići svijest o opasnosti na koje biciklisti nailaze u prometu', rekao je jedan od organizatora Octavio Zegarra.

Ovo je sedma godina da se organizira ovakav prosvjed - 'Ciclonudista'. Naime, samo prošle godine u prometnim nesrećama diljem Perua poginulo je 2.380 osoba. A između 2005. i 2010. na cestama je živote izgubilo 19.000 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene