Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokirala prolaznike

FOTO Sarajevo: Disciplinska komisija odlučila o sudbini 'gole sutkinje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja koja je gola vježbala ispred prozora i tako uznemiravala dušebrižnike, razriješena je dužnosti.

Sutkinja Vrhovnog suda BiH koja nije imenovana, ali je poznata po golotinji u svom uredu u zgradi suda, prvostupanjskom odlukom Disciplinske komisije za suce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH razriješena je dužnosti, javlja Dnevni avaz.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Milorad Dodik Prepucavanja u BiH Dodik ne priznaje optužnicu, nazvao je političkim progonom i najavio da će tužiti tužitelja

Prošle je godine, sutkinja u jutarnjim satima vježbala gola u svom uredu, a stanovnici okolnih zgrada su je snimili i žalili se na takvo ponašanje. Sutkinja je razriješena dužnosti krajem siječnja, nakon što je ustanovljeno da je počinila disciplinske prekršaje 'ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudske funkcije' te 'ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti koja dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudaca'.

'Gola sutkinja' Vrhovnog suda BiH dobila otkaz!

Komisija u obrazloženju odluke navodi da je sutkinja 16. svibnja, između 8:05 i 8:45 sati, u svom uredu na prvom katu zgrade u kojoj je smješten Vrhovni sud FBiH, a nakon što se razodjenula, na uredskom stolu smještenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju, izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade Općine Centar, neprimjereno nositelju sudske dužnosti, izvodila vježbe.

Navode i da je sutkinja bila izložena pogledima građana s ulice i autobusnog stajališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene